POTRAVINY HUBNUTÍ
Zdravie

Keď potraviny pomáhajú schudnúť. Aké zaradiť do jedálnička?

Chudnutie je z osemdesiatich percent o jedle a z dvadsiatich percent o drine, športovanie a pohybu. Je preto potrebné dbať najmä to, čo jeme, ako sa stravujeme, pretože len tak možno dosiahnuť krásne, vysnívanú štíhlej postavy. Zmena jedálnička vie skutočne divy, mnohokrát len vďaka zmene stravovania schudneme zčistajasna aj desiatky kilogramov, a to najmä vtedy, keď do svojho jedálnička zaradíme potraviny, po ktorých sa chudne či ktoré výrazne napomáhajú v chudnutí. Takých potravín je viac než dosť, vymenujme si preto niekoľko, ktoré sú ľahko dostupné počas celého roka. 

Zelené avokádo ako aktuálny hit vo svete varenia 

Ak sledujete blogerka alebo youtuberky, každá z nich odporúča variť s avokádom. Avokádo je akýsi hit, ktorý sa dostal snáď do každej modernej kaviarne. Z avokáda sa robí nátierka, tiež sa pripravuje avokádový dip, avokádový toast alebo sa často pripravujú vajíčka s avokádom na raňajky. Práve zelené avokádo, ktoré je dnes dostupné v každom supermarkete alebo hypermarkete, je potravina, po ktorej sa chudne, aj keď sa jedná o potravinu, ktorá v sebe skrýva snáď najviac kalórií na svete. Obsahuje aj veľa tukov, lenže sú rastlinného pôvodu. 

Brokolica vyzerá ako mozog, to jesť nebudem. Ale to je chyba 

Deti prisudzujú brokolicu mozgu. Skrátka tak vyzerá. Možno však preto ju nechcú jesť. A tento odpor k brokolicu z detstva sa ľahko prenesie aj do sveta dospelých. Je to však škoda a chyba, pretože brokolica je ďalší potravinou, po ktorej sa výrazne chudne. Je zdrojom vitamínu C, okrem toho obsahuje aj iné telu prospešné látky, živiny a minerály, ktoré sú veľmi užitočné napríklad pri deštrukcii či ničení tukových buniek. 

Po cibuľu zapácha z úst, avšak tiež sa po nej chudne 

Aj keď cibule je málo obľúbená, a to predovšetkým preto, že po nej zapácha z úst, tiež sa po nej chudne. Je nielen veľmi zdravá, ale tiež je antibakteriálny. Najlepšie urobíte, keď ju budete konzumovať v surovom stave, pretože len tak dôjde k urýchleniu metabolizmu, teda k rýchlejšiemu spaľovaniu a trávenie tukov.