Vybavujete svoju kuchyňu? Nezabudnite na kvalitnú panvicu
Bývanie

Vybavujete svoju kuchyňu? Nezabudnite na kvalitnú panvicu

Pokiaľ chcete v kuchyni variť, musíte k tomu mať nakúpené skvelé vybavenie. Hrnce, pokrievky, tiež varešky sú nutnosťou. Rovnako tak je nutnosťou aj panva, ktorú využijete napríklad pri vyprážaní omelety alebo pri smažení mäsa. V súčasnej dobe sa to však na trhu doslova hemží kuchynskými panvicami. Akú z nich si vybrať? Na aké sa bude smažiť najlepšie?

Na internete dnes nájdete naozaj veľké porovnanie a porovnanie kuchynského náčinia zvaného panvu. Ak však nechcete dať na recenzie, panvicu vyberajte podľa niekoľkých kritérií.

Rozhodujte sa podľa veľkosti panvy

Pri rozhodovaní či výbere panvice hrá hlavnú úlohu veľkosť panvy. Sami si musíte uvedomiť, akú veľkú panvicu potrebujete. Existujú malej panvy, ktoré majú priemer maximálne dvadsaťštyri centimetrov. Potom existujú stredne veľké panvice, ktoré sú najpredávanejšími a ich priemer nie je väčší ako tridsať centimetrov. A potom tu sú veľké panvice, ktoré sú už pomerne ťažké a horšie sa s nimi pracuje. Majú priemer kľudne až štyridsať centimetrov.

Vyberajte si tiež podľa typu panvy

Veľkosť nie je jediné rozhodujúce kritérium, tiež si musíte vyberať podľa typu panvy. Ideálne sú univerzálne panvice, ktoré sú na všetky typy jedla, existujú však špeciálne panvice na grilovanie alebo napríklad špeciálny panvice na palacinky.

Dnes sú obľúbené hlavne takzvané panvice WOK, čo sú panvice, ktoré sú hlboké, typické sú svojím kotlíkovým tvarom a menším priemerom dna. Ich výhodou je to, že teplo rovnomerne rozvádzajú. Hodí sa hlavne na prípravu ázijských pokrmov.

Z akého materiálu je panva vyrobená?

Vyberajte tiež podľa toho, z akého materiálu je panva vyrobená. Už sa dávno nevarí len v plechových hrnčekoch a na plechových panvičkách, dnes si môžete vybrať z hliníkových panvou, titánových panvíc alebo napríklad z nerezových panvou tú pravú. Veľkým trendom sú dnes aj medené panvice, ktoré sú najlepšími vodičmi tepla.